Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Program

A Debreceni Egyetem karain többféle szervezeti formában folyt eddig is és folyik most is hatékony tehetséggondozás /szakkollégiumok, demonstrátorság, tudományos diákköri munka stb./, ennek az új programnak a célja: a legkiválóbb hallgatók intenzív egyéni fejlesztése a gazdagítás és gyorsítás eszközeivel, egységes feltételrendszerben a DE minden karán.

A munkát a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Program-bizottsága koordinálja, amelyben a karok oktató képviselői és a Hallgatói Önkormányzat képviselője vesznek részt.

2000-ben az új, integrált egyetem első rektora, Fésüs László akadémikus vetette fel egy egyetemi szintű tehetséggondozó program megszervezését és indítását; amelyet az őt követő rektorok is az egyetem egyik, kiemelt feladataként kezeltek.
 
A program működtetéséhez minden karról és önálló intézetből a tevékenységet koordináló oktatók, valamint a Hallgatói Önkormányzat képviselője kerültek egy, az általános elveket kidolgozó, operatív feladatokat is végző grémiumba, amely a mindenkori rektor tanácsadó testületeként működik. Ennek tagjai koordinálják saját karuk tehetséggondozó programjait. A tanácsadó testületen belül létrejött egy szűkebb stáb, melynek feladata az évenként lefolytatott kiválasztás szakmai és metodikai elveinek meghatározása, valamint a kiválasztás megszervezése volt. Az első évben választották ki azokat a mérőeszközöket, amelyeket a program a hallgatók beválogatásához alkalmaz. A második évre körvonalazódtak azok a mérőeszközök és eljárások, amelyeket már hosszabb távon is alkalmazni lehet.
 
Az egyetemi tehetséggondozó program célja a tehetséges hallgatók programszerű támogatása, a már működő, más programokkal és szervezetekkel együttműködve, azok sajátos céljait és feladatait figyelembe véve.

A DETEP programban résztvevő hallgatók:

 

Táplálkozásmarketing folyóirat

Táplálkozásmarketing Borítókép

Apstract folyóirat

APSTRACT
 

Competitio folyóirat

Borito 2-208x300
 

Kapcsolat

Cím:  4032 Debrecen, Böszörményi út 138. 
Levelezési cím: 4002 Debrecen. Pf.: 400
Dékáni Hivatal tel.: (+36 52)-508-304
Tanulmányi Osztály tel.: (+36 52)-508-312,
(+36 52)-508-475
Website: www.econ.unideb.hu
Email: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.